UU, forumteater og digitale medier

On 16. marts 2011, in 95 %, by Mads Bo-Kristensen

17. – 18. marts var der partnermøde i det eurpæiske projekt, Actvise, som har partnere fra Danmark, Finland and Storbritanien. Fra Danmark deltager UU Vejle  – med Anne Henriksen, Nadja Nielsen, Sine Bjerre Martinussen og Kjeld Petersen. Fra VIFIN deltager Elizabeth Gregersen og Anette Grunnet og Mads Bo-Kristensen.

Projektet ønsker at forbedre kompetencerne hos lærere, ungdomsvejledere og mentorer i erVed at bruge FT-metoden i ungdomsvejledning skabes situationer, hvor unge får mulighed for at afprøve deres dilemmaer i trygge omgivelser. De bliver udfordret til aktivt at finde løsninger, samtidig med at de italesætter deres begrundelser og motiver. Endvidere skal brugen af digital teknologi i FT styrke læringsprocessen og gøre FT mere attraktivt for de unge.

FT-metoden, som udvikles i projektet, er henvendt til lærere, ungdomsvejledere, mentorer og andre fagfolk, som arbejder med at rådgive og vejlede unge om uddannelse, arbejdsmarked og fremtid.

Ved at bruge FT-metoden i ungdomsvejledning skabes situationer, hvor unge får mulighed for at afprøve deres dilemmaer i trygge omgivelser. De bliver udfordret til aktivt at finde løsninger, samtidig med at de italesætter deres begrundelser og motiver. Endvidere skal brugen af digital teknologi i FT styrke læringsprocessen og gøre FT mere attraktivt for de unge.

Hent en pjece om projektet her. Se evt. omtale på DK Nyt

Niels Ole Ankerstjerne (Noa) og Mads Bo-Kristensen  præsenterede på en session under partnermødet de pædagogiske muligheder i at anvende digitale medier (herunder mobil) som en del af FT-metoden.. Se oplægget, de gav, før deltagerne fik lov at prøve selv. Det blev drøftet, hvordan disse overvejelser kunne inddrages i kurser for vejledere, der benytter sig af FT i deres vejledning. Desuden diskuteredes, hvordan Facebook, blogs, video og mobil kunne indgå. MobiSticks blev demonstreret som en  mulighed for at fastholde, præsentere og udveklse problemstillinger i billede, lyd og tekst (MobiSticks er udviklet af netværket Det Mobile Vejle).

Der var særligt fokus på blogging, herunder at “logge” aktiviteter før, under og efter forumteater-sessioner (via Blogger og Facebook). Som en måde, diskuteredes det, hvorda videooptagelse og -broadcasting kunne indgå. Videoptagelser fra mobil eller et webkamera kan streames her-og-nu eller optages til senere brug via Ustream.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *