Fremtidens Universitet tema på ICEL 2014

On 19. oktober 2013, in Smart University, by Mads Bo-Kristensen

The 9th International Conference on E-learning ICEL 2014 bliver holdt I  Valparaiso I Chile 26.-27. Juni.  Jeg er chair  for en mini track om  ”Future Universities”. Se call’et her – deadline for abstract 5. december

 


Jeg er blevet interesseret i fremtidens Universitet bl.a. gennem Vejle Kommunes arbejde med fremtidens by- og uddannelsesformer. Vi har  siden 2008 arbejdet med 
Det Mobile Vejle, der er et tværsektorielt netværk om mobil information, vejledning og læring. Senest har kommunen sat  fokus på “Smart City” som nye, virkelighedsnære måder at interagere med og mellem borgere. Vi er i den forbindelse med i et nationalt netværk på Initiativ af Aarhus Universitet og Ministeriet for By, Bolig og Landdisktrikter. Se mere på Smart Vejle

Noget af det, vi  er optaget af i Smart Vejle, er, hvordan vi  som landets 6. største kommune kan imødekomme det voksende pres på viden og kompetencer, vi vil opleve de kommende år. Derfor har vi oprettet  Smart University Vejle, der i første omgang henvender sig til kommunens forvaltninger og deres medarbejdere, men på sigt skal være et tilbud til kommunens borgere og ikke mindst virksomheder.

Hvordan kan vi  tænke fremtidens universitet i et landskab af traditionelle, virtuelle og hybride universiteter? “Smart University” er et fjerde bud og den smarte eller intelligente måde at lave fremtidens universitet på. Det er blandingen af det traditionelle og det virtuelle universitet i en hybrid, der går målrettet efter ikke blot uddannelse på nye måder, men også efter strategisk opbygning af viden og kompetencer i det fællesskab, som en kommune repræsenterer. 

 Send gerne linket til konference call’et til kolleger og kontakter. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *