Ledelse af IT i folkeskolen

On 11. september 2015, in e-ledelse, by Mads Bo-Kristensen

11. september mødtes tre skoleledere i Vejle Kommune med Aalborg Universitet om udvikling af uddannelse for ledere af IT i folkeskolen. Formålet var at undersøge en sådan uddannelses form og indhold i lyset af en lederpraksis, der dels skal målbasere undervisning og læring, dels skal være i front i en skole i konstant forandring (sådan som det også er beskrevet i Vejle Kommunes projekt “En skole i bevægelse”).

Uffe Carlsen, Thomas Østerlund Mortensen og Lance Luscombe drøftede denne dobbelte problemstilling med Professor Birgitte Holm Sørensen og Lektor Karin Levinsen, der havde taget toget til Vejle for at lytte til praktikernes erfaringer med ledelse af IT i hverdagen.

Et mastermodul i IT-ledelse i folkeskolen skal nu beskrives, sættes i forhold til bekendtgørelsen om den samlede masteruddannelse og skæres til, så modulet giver mest muligt mening for ledere på skolerne i Vejle og i andre kommuner. Forhåbentligt kan Aalborg Universitet udbyde modulet i efteråret 2016 i samarbejde med Vejle Kommune. På samme måde som de to partnere har udbudt andre mastermoduler om it-pædagogik.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *