Din verden i et læringsperspektiv

On 14. oktober 2010, in Augmented Reality, by Mads Bo-Kristensen

Jacob Knudsen er museumsinspektør på Vejle Museum og deltager i Det mobile Vejle, hvor han på sidste netværksmøde viste Augmented Reality. Klik på billedet og se Jacobs eksempel på en historisk gåtur i Århus – set gennem hans smartphones kameralinse og display.

En historisk gåtur gennem Århus (af Jacob Knudsen)

Jacob interesserer sig for Augmented Reality, der i korthed går ud på, at man gennem sin smartphones kameralinse og  display kan se sine umiddelbare omgivelser med et ekstra lag af fænomener og informationer. Det er fænomener, man i fx programmet Layar, kan lægge ind som points of interest. Disse interessefelter dukker op, når man fører sin kamaralinse hen over steder, bygninger eller ting. Når man klikker på interessefelter, kan man få mere information, billeder, et lyd- eller filmklip eller opgaver. Alt sammen noget, der kan give dig give dine omgivelser et læringsperspektiv.

Der ligger utrolig mange spændende muligheder i Augemented Reality i forhold til mit faglige område, nemlig sproglig og social integration for børn og voksne. Jeg ser Augmented Reality som endnu et lag – så at sige – på vores Mobile City- og Sprogguides.

Jeg er sikker på, at også andre fagområder også kan se en masse muligheder: Historie- og naturfagsundervisningen i folkeskolen og gymnasiet, skoletjenester ved museer, turistbranchen og sikkert mange, mange flere.

Jeg ser nogle nogle rigtig interessante perspektiver i forhold til “Den digitale skole”, der via denne teknologi kan lægge et lag af informationer, opgaver og (med tiden) egne produktioner ned over den virkelighed, der omgiver den fysiske skole. Iføgle Jacob er det ikke så vanskeligt at bruge eksempelvis Layar. Nogle dygtige lærere og elever må kunne finde ud af at lave nogle spændende interessefelter i Layer sammen …

 

One Response to Din verden i et læringsperspektiv

  1. Frank Kjær siger:

    Her er det jo! Det er jo allerede beskrevet. Tak for i dag, jeg håber vi får noget sat sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *